Followers

Sabtu, 26 Jun 2010

Hoi!!! Jangan Mengundang Sehingga Lelaki Terangsang!!!


Hoi!!! AMIRUL ARIF seringkali mendengar ceramah samada di surau ataupun di televisyen mengenai batas-batas aurat wanita.....Namun masih ramai yang memandang enteng tentang isu ini....semakin di nasihati,makin ramai yang galak mengingkari.....Bukan untuk menyindir ataupun menghina...tetapi anda bacalah sendiri tentang apa yang berlaku sekarang ini :

1. Ada yang pakai tudung singkat. Julurnya diikat ke belakang. Atau diikat ke leher. Maka nampaklah ‘kegebuan’ leher dan dadanya. Sedangkan dalam ceramah2 agama, ustaz-ustaz membacakan ayat Al-Quran yang meminta wanita melabuhkan tudung, menutup bahagian dada mereka.

2. Ada pakai tudung, tapi pakai T-shirt pendek. Malah ada yang pakai T-shirt tanpa lengan. Sudah tu ketat pula. Bukankah lengan itu aurat!!!. Bahaya mendedahkan lengan yang ‘gebu’ itu. Yang dahsyatnya, ada pakai T-shirt singkat yang dipadankan dengan jeans terlondeh. Jadi apabila membongkok atau duduk, nampak seluar dalam, malah kadang-kadang alur bontot.

3. Ada pakai tudung, tapi pakai jeans teramat ketat. Alur punggung pun terbelah dua. Bentuk punggung pun terserlah. Apa nak jadi ni?

4. Ada yang pakai tudung, tapi pakai kebaya ketat. Tidak cukup dengan tu pakai ‘kain koyak’ pula. Apabila berjalan, terserlahlah ‘kemulusan’ betis malah kadang-kadang paha pun tersembul.

5. Ada yang pakai tudung, tapi pakai kain singkat, macam skirt mini. Kaki bukan auratkah? Pakailah STOKIN!!!

6. Ramai perempuan pakai tudung, tapi bermekap tebal dan berwangi-wangian. Bibir merah menyala. Menunjukkan aksi seksi pula tu. Ingat korang Marilyn Monroe ker??

7. Ada perempuan bertudung, ‘merendek’ pula dengan pacar@cowok di bangku stesen bas,longkang2 dan pusat beli-belah. Ini menjatuhkan imej wanita bertudung.

8. Ramai perempuan suka pakai kasut bertumit tinggi. Apabila berjalan berbunyilah, tang, tang, tang. Ramai yang telah memberitahu tidak boleh menimbulkan bunyi yang boleh menaikkan syahwat lelaki. Ermm....

ehsan sifu GOOGLE
antara kesalahan dalam etika berpakaian muslimah 

Syahwat Lelaki
Berkenaan syahwat lelaki ini, pujangga berpendapat kebanyakan perempuan tidak memahaminya.Ini kerana perempuan dan lelaki tidak sama dari segi biologi keinginannya.Lelaki mudah saja naik syahwatnya sedangkan perempuan tidak.Kebanyakan perempuan ingat lelaki macam mereka. Itu tidak benar sama sekali.Pujangga pernah terbaca satu kajian mendapati lelaki terangsang secara puratanya sebanyak 30 kali sehari. Ini sudah semula jadi. Bukan dibuat-buat. Jadi bukan sesuatu luar biasa jika lelaki naik syahwatnya jika melihat aurat perempuan.Itu normal.Jadi untuk selamat dunia akhirat, lelaki dan perempuan wajib jaga aurat masing-masing. Ikut saranan al-Quran dan hadis.Jangan mahu dibantah hukum-hakam agama.

HENDAK SERIBU DAYA..TAK NAK SERIBU DALIH.....PANDAI-PANDAI LAH NANTI MENJAWAB DAN BERDALIH DIHADAPAN ALLAH....
Tak takut ker??? Pujangga perhatikan sekarang ini ramai perempuan bertudung. Alhamdulillah. Tetapi yang tidak sedapnya, semakin ramai wanita bertudung tetapi tidak menutup bahagian SENSITIF.Lepas tu, disalahkan pula lelaki mata keranjang...Lelaki buaya darat...Lelaki mengganggu..Lelaki sex maniac.....Siapa suruh buat-buat extra sexy?? Siapa suruh ??? Siapa suruh telanjang dikhalayak ramai??? Benar kata ramai ahli agama yang di akhir zaman, wanita berpakaian, tetapi hakikatnya mereka berbogel.... wallahuallam

THE ROOT IS BITTER BUT THE FRUIT IS SWEET-aristotle

23 Komen Hoi!!!:

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

Sebarang pandangan dari pembaca Hoi!!! AMIRUL ARIF amatlah dialu-alukan

Benrauf 2.0 berkata... [Reply]

Wallahu A'lam.

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

;)

afra berkata... [Reply]

Aser nak bagi komen pulak..

Actually, pasal aurat nih hurmm... susah nak komen..

Btw, kalau lar orng Islam pakai tutp litup pun, ader jer orang bukan Islam yang still seksi meksi.. Cth, amoi2 yang suke pakai skirt pendek dan short pants kat LRT.

Tak teransang ker tengok dorang nih?

Btw, aku aser lar.

Pasla ransang tak teransang nih, kaum lelaki yang patut buat sesuatu.. Dugaan merata-rata. Aper lagi, kuatkanlar Iman di dada.

;>

Faezah Hannah Al Baj berkata... [Reply]

setiap umat akan selamat..jika semuanya b'pegang kpd prinsip back to the basic =)

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

setuju pendapat afra..kadangkala kami kaum lelaki ni pn bermasalah gak..hehe

tp insyallah kalau sume tahan nafsu n kuatkan iman x kesah dugaan cmne pn,akan dpt kawal

maCy berkata... [Reply]

um.. maCy ase.. same2 kne jage iman.. maCy tau pmpn btsn nye mcm tu, betul.. tapi laki pun sma2 jaga pndangan.. bkn masalah "tapi" kat sini, mksd maCy bkn nk balik semula kslhn tu pd lelaki.. sama2 baiki dri~ sama2 tgktkn iman, pmpn jge body, lelaki jge mata.. ok?

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

pandangan yg baik...
insyallah sama2 jaga pandangan dan perlakuan,akan terjaga la institusi sosial di negara kita

kaizen shinobi berkata... [Reply]

terbaek der..... setuju sesangat ngan entry nih....

bertudung dan bertudung dah.... tapi ada silap sana sini....

bukannya nak strict sangat, tapi biarlah longgar pakaian yang lain, x menampakkan bentuk tubuh....

suci tapi berdebu.... tak elok gak... uhoh!

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

hehe thnxx sifu kaizen...
yup2 stuju2 jangan lah suci tp bdebu

Afiq berkata... [Reply]

sebenarnye sumenya berpunca dari diri kita sendiri. kalau kita sndiri da xpandai nak mmbezakan mne yg baik atau buruk, mmg mcm2 hal akan berlaku. yg sana salahka sini, sini plak salahkan sana. huhu ragam manusia dan dunia ;)

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

masing2 bersalah tp dkaburi oleh ego dan ragam masing2

NaNaJoe berkata... [Reply]

ramai yg xpaham dgn konsep islam..
mcm mane pon..
yg berusaha ke arah kebaikan amat patut diberikan galakan dan dorongan~ :)

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

:)

apa yang baik itu datangnya dr Allah S.W.T dan yang buruk itu juga datangnya dr AllahS.W.T tp disandarkan ke atas diri sendiri..

Ummi Hanie berkata... [Reply]

salam n hye,

sy pun penah posting pasal ini.
baguslah diperpnjgkan entri2 sbgini..ramai pomouan masih xsedar @ wat2 xsedar

mohd sasuke berkata... [Reply]

betol tu..caer stuju!!!

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! berkata... [Reply]

hehe..besh ah entri nie...=)

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

salam...terima kasih atas pandangan anda semua

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata... [Reply]

btol la tu... bkn menyindir atau menghina... tq mengingatkan =)

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

;] sama2 saling mengingatkan

zeira berkata... [Reply]

bley thn gak entry nie...
topic yg hangat...
good job kpd penls...

Mazru Majid berkata... [Reply]

salam...

Panasss beb..

Tp tu kenyataan nye skrg,hm....

Tanpa Nama berkata... [Reply]

Aku suka tengok perempuan buka kasut dan lihat stokin dia....syok lihat stokinnya...sebab mudah syahwat terangsang....saya selalu buka girl socks fetish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...