Followers

Rabu, 16 Jun 2010

Hoi!!! Tips kenali rakan anda...

Hoi!!! AMIRUL ARIF ingin bercerita sedikit tips2 untuk mengenali rakan anda dengan lebih dekat..PERNAH tak hidup anda dikelilingi kawan-kawan yang sering membuatkan anda dalam dillema selain anda berasa kurang percaya dengan ketulusan kawan-kawan anda dalam persahabatan?Hoi!!! AMIRUL ARIF buat pertama kalinya membuat post berbentuk MOTIVASI sekaligus mempunyai jawapan kepada persoalan anda diatas..

  1. Jangan menilai seseorang melalui rupa..memang dah di jadikan lumrah manusia suka akan kecantikan..TETAPI INGAT!!! rupa paras selalunya tidak menjamin ketulusan dalam persahabatan..Pastikan mereka kawan dengan anda bukan sebab anda popular atau dikenali ramai(nak mencapub)
  2. Sentiasa PANTAU perlakuan rakan-rakan  anda selepas anda memberikan bantuan kepada mereka kerana mengikut pengalaman lepas,ada rakan-rakan ni hanya bermuka-muka didepan kita..bila susah di "bontotinya" kita kemana-mana , bila senang sehelai rambut dorang pun x nampak..once is ok but more is suffering..haihh jadi berhati-hati.
  3. Adakah rakan anda boleh diharap?apabila anda menceritakan sesuatu perkara kepada rakan-rakan anda,jangan terlampau percaya mereka yang hanya bersetuju dengan setiap apa yang anda ucapkan kerana itu adalah HIPOKRIT..sebaliknya mereka yang kadangkala bersuara dan memberikankan pendapat itulah rakan-rakan yang baik kerana mereka 'concern' dgn anda.(kalau yang selalu bertengkar tuh,bagi ja sedebik..haha)
  4. PALING PENTING!!! rakan yang baik adalah rakan yang memahami serta tidak mudah terasa hati apabila kita berbincang atau bersemuka..bak kata2 pujangga moden"aku bahan kau,kau bahan aku".No hard feeling...huhu
*Rasanya cukuplah sampai sini jer post untuk kali ini....pujangga x boleh nak huraikan dengan hiperbola tentang persahabatan ini kerana tajuk ini amat sensitif bagi sesetengah pihak..bak kata pujangga "rambut sama hitam tapi hati lain2" ..Alhamdulillah pujangga di berikan 2 orang sahabat yang sentiasa memahami (Muhammad Nurliya Hafiz dan Muhammad Hazim)...Jika para pembaca anda pandangan tersendiri tentang sahabat,ringan-ringankanlah tangan untuk komen di post ini...

jom join giveaway topup di Hoi!!! AMIRUL ARIF

disediakan sedikit gambar2 tentang persahabatan ehsan koleksi gambar lama pujangga

 ini Hazim(kawan baik dari Matrik Melaka)*Bangga x hazim?haha

masa muda2 dulu(seronok bila terkenang rakan2 sekolah)

*Hidup kita perlukan sahabat jika tidak kita akan keseorangan tanpa ada yang peduli.

gambar ehsan dari sahabat pujangga

    5 Komen Hoi!!!:

    Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

    any opinions or story about ur friendship?do share with us

    Hapiz Rahman berkata... [Reply]

    belum jumpa kawan macam anda sebutkan.. haha..

    miMiE aZiMaSK ^V^ berkata... [Reply]

    hidup tanpa rakan / kawan sekeliling pasti bosan kan.. huhuhuh

    klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ...

    Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

    yup2..thnxx atas komen anda

    niesz berkata... [Reply]

    thanx for sharing fwen.. :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...