Followers

Jumaat, 6 Ogos 2010

Hoi!!! Siapa?Adolf Hitler

Salam berblogging pujangga ucapkan. Hoi!!! AMIRUL ARIF di waktu dan ketika ini,mahu menyambung edisi Siapa? yang sebelum ini dimulakan dengan cerita mengenai IDI AMIN DADA dan MUSTAFA KAMAL ATATURK .Kali ini,pujangga mahu memperkenalkan seorang lagi pemimpin yang menjadi buah mulut pelbagai lapisan masyarakat terutamanya kepada bangsa YAHUDI kerana dikenali sebagai pembunuh bangsa YAHUDI sehingga menyebabkan bangsa YAHUDI yang tinggal selepas pemerintahannya hanya tinggal SATU PER TIGA(1/3) dari bilangan asal..Siapa gerangan manusia ini?beliau adalah ADOLF HITLER

Mari kita sama-sama baca kisah hidup ADOLF HITLER yang kurang diketahui oleh umum yang pujangga dapat dari internet ini.(pujangga tak mengubah ayat sebenar dari sumber dan letakkan sedikit info hasil carian sendiri juga) :
 
Hitler terkenal dengan gaya tabik nazi ini
 Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?" 


Kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab - 


1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu. 


Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam. 




 Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...






 Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir :





Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy.Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi... 
   
Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Qud



Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran,


2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German." Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) 
Ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Sekian sahaja koleksi pertama edisi SIAPA?  di Hoi!!! AMIRUL ARIF. Pujangga akan mengumpul lagi maklumat mengenai pemimpin-pemimpin serata dunia untuk tontonan pembaca di koleksi kedua edisi SIAPA?...Dibawah ini,ada sedikit lagi maklumat tambahan yang dicari oleh pujangga...#Sebelum mengakhiri post ini, pujangga ingin memperkenalkan sebuah lagi blog berkenaan SOFTWARE&HACK iaitu  http://alex-virtualworld.blogspot.com/

 *Unit yang didalam gambar tersebut adalah Unit Handzar iaitu terdiri dari Bosnian Muslims. Terdapatbanyak unit yang disertai oleh anak muda dari Bosnia-Herzegovina. Kesemua mereka adalah dari pengaruh Haji Amin al Husseini yang mana beliau adalah Mufti Palestin ketika. Kemasukan mereka kedalam Tentera Jerman (Wehrmacht) adalah sekitar tahun 1942 dan unit ini berjaya melawan Partisans (mostly Jews) Tarbush yang mereka pakai adalah topi resmi bagi unit tersebut. Pujangga tidak pasti mereka menyertai Waffen SS (Schultz Staffel), unit politik/elit/personal bodyguard Adolf Hitler. Mereka adalah tentera terbaik yang pernah dilatih di Eropah pada masa itu. Kemunculan Hitler di Jerman disambut baik oleh penduduk kerana beliau mampu membawa balik Jerman kearah negara yang berdaya saing dari segi ekonomi dan juga pengaruh Komunis. Weimar Republic sebelum Third Reich adalah banyak dipengaruhi oleh Yahudi dan moral rakyat merudum. Selain dari itu ada juga Unit Skandeberg yang di angotai oleh Muslims dari Albania. Banyak lagi perkara sejarah yang disorok oleh pihak yang menang because "history was written by the victors".

14 Komen Hoi!!!:

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

edisi terakhir koleksi SIAPA?apa pandangan anda???

hans berkata... [Reply]

dah baca lama dah entry nih
menunggu lebih banyak info pasal nih sbelum aku buat kesimpulan

P/S : Apa Yang Best Di Ambang Malam Sebelum Berpuasa

Nina Nurziana berkata... [Reply]

i never know the truth about hitler.

but. he's a nice guy. :)

Khadijah Nas berkata... [Reply]

ada jgak baca before ni pasal sejarah hidup hitler, but artikel ini adalah pengetahuan terbaru. GooD!
Thanx kongsi ya :)

syasyajohan berkata... [Reply]

HARD TO BELIEVE IT..
btw,niat dia baeq sbnrnya ..
dunno how to say

syahrilhafiz berkata... [Reply]

hebat...
itulah aku pun tak pernah nak ambik tahu sapa si hilter ini..
btw thank 4 sharing info

KiKo Berdendang berkata... [Reply]

Kiranya Hitler ni taklah kejam sangat macam provokasi musuh2nya ek..dia jugak yang bunuh Yahudi yang very da lahnat itu, dan katanya dia tinggal skit yahudi supaya kita tahu pasai apa dia anti yahudi gitu...

Whoda berkata... [Reply]

thanx for the info..actly dulu pon pena trpikir gak bout dis..but never search for the truth.
like in this post said 1/3 were left..tu pon da cukop mghancurkan dunie skrg..what if Hitler nver exist? rase2 ape jadi kat dunie nie?

Whoda berkata... [Reply]

thanx for the info..actly dulu pon pena trpikir gak bout dis..but never search for the truth.
like in this post said 1/3 were left..tu pon da cukop mghancurkan dunie skrg..what if Hitler nver exist? rase2 ape jadi kat dunie nie?

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

yup2...we will learn from the facts

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

yup2...we will learn from the facts

Blog Leader berkata... [Reply]

macam tak percaya.. mungkin kita kene menilai setiap aper yg berlaku dari sudut yang berbeza... Hanya Allah sahaja yang tahu kebenaran nyer....
BlogLeaderTalk

Alex77 berkata... [Reply]

thankz mirul promote site aq(~_^)moga site ko maju trus!! Adolf Hitler,,beliau merupakan slah stu idola aq.......

MGMSabri berkata... [Reply]

salam amirul, ada gak terbaca pasal nih...bgs adolf...cuma x pasti hatiku kuat menyatakan dia mgkn dh Islam.
Hanya Allah sahaja yg lbh Maha Mengetahui.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...