Followers

Isnin, 11 Oktober 2010

Hoi! Petua Elakkan Rambut Gugur

Buat pertama kalinya Hoi! AMIRUL ARIF membuat entri mengenai petua atau cara-cara ini. Petua pertama yang akan dikongsikan oleh pujangga pada  entri petua pertama ini adalah PETUA ELAKKAN RAMBUT GUGUR. Anda mempunyai masalah rambut kian gugur walaupun usia masih muda? Anda tertekan setiap kali mandi bila melihat gumpalan rambut anda kian gugur? Anda takut anda akan botak sebelum tiba masanya? Anda tidak perlu pergi Yu* Na* atau lakukan implan rambut sebaliknya anda boleh mencuba petua-petua melayu lama.hehe dah macam jurujual dah ni.... Pujangga akan kongsikan tips -tips untuk mengelakkan rambut gugur yang pujangga dapat dari saudara GOOGLE ini. Jom baca petua di bawah :

PETUA 1 :

1. Selepas anda makan buah tembikai, jangan dibuang dulu kulitnya.

2. Sebaliknya, gunakanlah bahagian kulit tembikai tu(rujuk gambar di atas) dengan menggosokkannya pada kulit kepala anda.

3. Kemudian biarkan ia meresap ke kulit kepala anda. Tunggu dalam 15 ke 30 minit dan cucilah sampai bersih.

Kalau anda nak biarkannya semalaman pun boleh. Buat sebelum masuk tidur dan keesokannya baru cuci. Gunakan shower cap atau balut dengan kain supaya tak meleleh kat bantal nanti. Karang tak pasal-pasal lak semut yang datang.

4. Amalkan petua ni hanya sekali dalam seminggu.


PETUA 2 :

Antara petua yang popular adalah dengan menggunakan santan kelapa. 
1. Caranya adalah, ambil pati santan dan lumurkan di atas kepala. 
2. Balut dengan tuala yang bersih. 
3. Sebaiknya biarkan pati santan itu semalam di atas kepala. 
4. Amalkan petua ini seminggu sekali. Selain elok untuk mengatasi masalah rambut gugur ia juga amat sesuai untuk melebatkan rambut.
 
Usaha itu lebih penting dari hanya membiarkan diri anda terus dirundung kesedihan dan bebanan..hehe

10 Komen Hoi!!!:

one2paii berkata... [Reply]

bgus2..cantik petua tuh..ti gua cube..tp gua xberani janji,kalo gua da pakai takut ngan kulit2 tuh sekali gua telan..gatl pale tuh..kalo gua tido mmg lu pun tkut tgok..hilang punya kulit tembikai tuh..mgkin gua telan sudah..hahah

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

hahahah jgn telan kulit...kalau cmtu,lu ltak terusla ngn isi2 sekali...baru sedap klu nak telan..hehe selamat gna kulit tembikai...kalau guna kulit durian?xkn lu nk telan gak?

lan_ax berkata... [Reply]

nice info.. thanks for share.. ada kenal member yg mengalami masalah rambut gugur n x lebat ni.. nk bg dia bc blog ni n suruh dia beli kelapa banyak2..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

E.d.Y berkata... [Reply]

bagus petua ni...tp nasib la rambut xgugur lg..hehe

meh join contest MORTAR BOARD..

http://danielzaidi.blogspot.com/2010/10/contest-mortar-board-beauty-in-ugly.html

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

hehe mengelak sebelum terkena..

kak long berkata... [Reply]

good info...:)
tak perlu byk modal...hehehe

diana berkata... [Reply]

nak cube la..
bertahun dah rambut ni gugur..

gnesop.com berkata... [Reply]

nice sharing.. :)

Sang Pujangga Utara berkata... [Reply]

kak long=hehe kongsi2 saja

diana=sila2 lah..kalau jd,gtaw

sop=thnxxx

Fontonk berkata... [Reply]

nice tips broo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...