Followers

Ahad, 14 November 2010

Hoi! Menangi 2 Tiket Teater Natrah 2

Pujangga memulakan entri kali ini dengan rasa syukur gembira sekali apabila telah berjaya memenangi 2 TIKET bagi menyaksikan Teater Natrah 2 yang akan dipersembahkan di Istana Budaya dari 25 November sehingga 5 Disember ini. Ada tak sesiapa yang mahu memenangi tiket Natrah 2? Pengarah terkenal, Erma Fatima selaku pengarah Teater Natrah dan Natrah 2 telah bekerjasama dengan laman sosial dari Malaysia(seperti FB), Myfriends2u.com untuk menganjurkan pertandingan menangi soalan harian untuk tiket percuma untuk menonton Natrah 2 (Log In to Win).

Klik gambar untuk ke link Myfriends2u
Setiap hari, 2 tiket Natrah 2 akan  diberikan kepada pemenang yang terpantas dan tepat untuk soalan yang akan dikemukakan oleh Erma Fatima sendiri di myfriends2u . Pujangga merupakan pemenang tiket Natrah 2 untuk soalan hari ke 2.(hehe nak jugak) Syarat penyertaan? Tiada syarat yang dikenakan,tetapi anda kenalah mendaftar dan menjadi ahli myfriends2u dulu baru boleh menjawab soalan harian yang akan dikeluarkan pada bila-bila masa oleh kak Erma Fatima. Kiranya siapa paling cepat jawab,dialah pemenang pada hari tu.

Bukti pujangga telah menang tiket Natrah 2.Panglima Gorgo tu pujanggalah (=.=)
Amacam?tak teringin ker nak memenangi tiket percuma? Pujangga menghebahkan pertandingan ini di Hoi! AMIRUL ARIF untuk memberikan peluang kepada pembaca dan pengunjung blog ini untuk sama-sama memenangi 2 TIKET NATRAH 2 dengan hanya "sign up" sebagai ahli di myfriends2u kemudian nantikan soalan-soalan harian di segmen "answer&win" mengenai Natrah dari Erma Fatima. Mudah bukan?

Dibawah ini pujangga sediakan poster Natrah 2 dan sedikit review mengenai teater ini :

Teater Natrah Musim ke 2
Natrah Season 2

Teater Natrah adalah sebuah kisah tragis mengenai kemanusian. Ia merupakan adaptasi kisah sebenar yang berlaku kepada seorang gadis bernama Maria Hertogh di zaman perang.
Natrah tells a tragic story on humanity. The theatre was an adaptation from a real life story befalling a girl name Maria Hertogh. The tragedy started during the war.

Maria asalnya berketurunan Belanda bercampur Java. Semasa perang, bapa kandung Maria bernama Sarjan Adrianus Petrus Hertogh telah ditawan oleh tentera Jepun. Di dalam kekalutan perang, ibu dan nenek kandung Maria telah menyerahkan Maria kepada seorang wanita bernama Che Aminah. Che Aminah kemudian telah membawa Maria ke kampungnya di Chukai Terengganu. Maria membesar dibawah jagaan Che Aminah dan beliau diasuh sebagai seorang Islam dan menggunakan nama Natrah.

Maria was a Dutch Javanese by origin. During the war, Maria’s father Sergeant Adrianus Petrus Hertogh was taken captive by the Japanese. During the hardship of the war, Maria was given to a woman named Che Aminah. Che Aminah then brought Maria to her kampung in Chukai Terengganu. Maria was raised by Che Aminah and she was brought up as a Muslim and go by the name of Natrah.

Selepas kekalahan Jepun, bapa kandung Natrah kembali ke Singapura untuk mencari beliau. Dari sini bermulalah kisah tragis dimana Natrah dituntut oleh keluarga asal dan keluarga angkatnya. Pertikaian Natrah menjadi lebih kompleks apabila ia turut melibatkan aspek agama. Keluarga kandung Natrah adalah seorang Katolik tetapi Natrah telah membesar sebagai seorang Islam.     

After the war, Maria’s farther returned to Singapore to look for her. This is where the tragegy started. Both her natural and adopted parents claimed for her. The issue became more complicated when the religious angle was involved. Maria original family were Catholic and Natrah has been raised as a Muslim.

Menurut sejarah 18 orang telah terkorban di dalam rusuhan yang melibatkan tangkapan sebanyak 778 orang. Tragedi tersebut menjadi pengajaran yang besar kepada Kerajaan British, Malaya dan Singapura. Isu-isu yang berkait dengan agama seperti ini perlu ditanggani dengan berhati-hati.   

According to the history, the ensuing riots and chaos resulted in 18 deaths and 778 peoples were taken into custody. The tragedy became a very valuable lesson to the governments of British, Malaya and Singapore. Issues related to the religion need to be handled properly.
p/s : Jom ramai-ramai menangi 2 Tiket Natrah 2 hanya di myfriends2u.com dan Hoi! AMIRUL ARIF

18 Komen Hoi!!!:

En iLham berkata... [Reply]

tahniah2
nant boleh cerita cket pasal teater ni pas tgk nant yer

Anip™ berkata... [Reply]

waaahh..bestnyerr..dapat tiket tgk natrah..aku dah ade my friend 2u..rasa mcm nak koin jer..

Hah ! Keyword Paling Panas Di Malaysia, Semuanya Lucah?

Pujangga berkata... [Reply]

@En iLhamhehe join la skali, mana taw rezeki,bole tgk

Pujangga berkata... [Reply]

@Anip™ko preparela dalam tgh hari,mungkin kuar tme tuh..ikut erma

syafiq affandy bin hasan berkata... [Reply]

wei, kalo ko dapat tiket nanti bawak aku pergi taw!

M a W a D D a H berkata... [Reply]

bestnya dpt menang tiket tu...

rasa teringin la plak nak g.

kakyon@kakrose berkata... [Reply]

akak nak beli tiket ar..

faizzach berkata... [Reply]

mnarik gak praduan ni... tk prnh gi tgk teater ni.. hehehe

phreak-id berkata... [Reply]

waa.. best-best.. ada tips? pukul berapa kuar soalan or etc? hehehe

Terbaru >> 1) Follower ke 100 2) Bolasepak Sukan Asia 3) Nuffnang Premiere Screening - Skyline

darkbatman berkata... [Reply]

kwn aku ade ajak g tgk teater natrah ne.. tp xtau la best o x..

Syazwana berkata... [Reply]

nak jugak!!!
bestnye
hihi
xD

blog-tips-kurus berkata... [Reply]

bukan x nak join..dah ade org nak bg tiket free:)

Pujangga berkata... [Reply]

@syafiq affandy bin hasanxyah gedik, kita kat merbok

@mawaddah-jom tgk natrah 2

@kakyon-lagi bagus..best kot tgk teater

@faiz-senang ja nk mng

@phreak-selalu dlm tgh ari.hehehe xpn petang..tgk masa kak erma free

@aie-mcm best...kna tgk dulu arr

@syazwana-jom la join..hehe

@blog tip kurus-lagi cantik...hehehe

- zuriey - berkata... [Reply]

bestnya dapat tengok Natrah.. sampai bila contest ni eh...teruja nya

nur berkata... [Reply]

teringin tapi tak boleh la.. tiada kelapangan
ALL IN ONE

Rosliza Roslan berkata... [Reply]

dtg jenguk

+akufobia+ berkata... [Reply]

pehhpehhpehh.senangsenang je kau menang.

Sachi Asukai berkata... [Reply]

wawaaaaa...besh2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...