Followers

Isnin, 8 November 2010

Hoi! Belacan dan Paku

Hoi! AMIRUL ARIF nak bercerita sedikit mengenai "Belacan dan Paku" di dalam entri kali ini. Apahal la pujangga nih nak bercerita mengenai paku dan belacan ea? Hah semua jangan terkejut kerana Paku dan Belacan ini sebenarnya adalah orang putih yang pandai bercakap bahasa melayu. Pujangga dah lama sebenarnya jumpa video mereka berdua ini tetapi sekarang baru nak kongsi.Paku dan Belacan punya video tidaklah terlalu popular seperti video Ben Bradshaw @ Baca @ Gigi Putih,orang Amerika yang fasih berbahasa Inggeris dan kini begitu popular di YOUTUBE. Jom lihat video Ben Bradshaw (DI SINI).

Pujangga secara jujurnya begitu kagum dengan Ben Bradshaw serta Paku dan Belacan kerana begitu teruja mahu memartabatkan bahasa Melayu dan terus menggunakannya walaupun kini berada di negara Uncle Sam aka Amerika. Rasanya kita sendiri selaku orang melayu patut berasa malu kerana orang luar lebih menghargai keindahan bahasa kita  berbanding diri kita sendiri. Owh lupa nak beritahu, mereka ni mula belajar bahasa melayu semasa menetap di Sarawak.

Tanpa membuang masa, jom saksikan 2 video daripada Belacan dan Paku yang pujangga ambil dari Facebook mereka (SINI). Jangan lupa untuk komen video ini :

Tarian Mat Saleh :

Selamat Hari Raya :

P/S : Apa kata anda? Mat Saleh cakap bahasa melayu

13 Komen Hoi!!!:

Jey Yusuff berkata... [Reply]

bersama mengangkat martabat bahasa melayu

Pujangga berkata... [Reply]

@Jey Yusuffmari....sayangi bahasa ibunda

si biskut berkata... [Reply]

ya aku telah melihatnya..salute kat dowank nie.

AiDa AzRyN berkata... [Reply]

Wah belacan~ teheeee~ XD

Suey Al zahra berkata... [Reply]

Nakal betul paku dan belacan..
pernah sekali dia ckp nk
kawin dgn org melayu...

hargai lah bahasa kita kan?

Syazwana berkata... [Reply]

haha dah tengok video nih
memang lawak tp comel je dorang
hehehe
xD

one2paii berkata... [Reply]

hhaha..nasib x berterabur bahasa depa tuh..comel jerk cam gua gua tgok depa tuh..kn kn

faizzach berkata... [Reply]

wah3... huhu

phreak id berkata... [Reply]

rupanya ada lagi. Aku cuma tau ben bradshaw je.. lol


Terbaru >> 1) Sup Meletup 2) Selamat Datang ke Dunia 3) Terkena Asma?

Pujangga berkata... [Reply]

Hidup PAKU DAN BELACAN

noor afzan berkata... [Reply]

haha..lawak ar..
omputih betul ke mix afaknya dorang nih.?

~cUmIeChIqI~ berkata... [Reply]

x sangka..huhu

rosszie7 berkata... [Reply]

jalan2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...