Followers

Ahad, 10 April 2011

Hoi! Owh macam ni rupa KUMAN....

Hoi! buat pembaca dan pelawat Hoi! AMIRUL ARIF yang sudi singgah dan melawat blog yang kian suam-suam kuku nih...hoho Kali ini pujangga nak berkongsi satu artikel yang bukan dikarang oleh pujangga sebaliknya oleh adik aka mentee pujangga iaitu PUMA (erghh nama nk huruf  "P" gak pffttt). Senang cerita, pujangga pinjam artikel puma (dah mintak kebenaran ok!)untuk dikongsi dengan pembaca Hoi! AMIRUL ARIF.  Kuman? siapa antara kita yang pernah melihat kuman? owh bukan Kuman dr kumpulan KU2 ye sebaliknya binatang kecil sebesar hama yang hanya boleh dilihat melalui microskop. Betul ker kata pujangga yang kuman nih hodoh?Tak percaya? jom lihat gambar-gambar di bawah :


Ini.....ini adalah bakteria yang selalu lepak kat atas katil (atas tilam laaa...), bantal (lebih-lebih lagi jika ada jus saliva) atau pun sofa. Biasanya mereka-mereka yang "comel" ini akan masuk hidung atau mulut kita bila kita inhale..scarryyy!!

woaahhh...crocojesss...!! BUKAN!!..ini bukan lipas ok., -.-"   Ini pula kuman yang selalu hang out dekat bulu-bulu kucing dan anjing peliharaan. Gile scary mereka ini..

eeeEEWW...crocojesss..!!! PANG..!! haaa..kan da kena,jangan jerit la..ni bukan lipas ok, -.-" aahlaa..macam lipas sikit (sori lempang anda tadi),...ini pula sejenis kuman yang selalu ada di roti-roti yang tidak dibungkus dengan kemas. Malangnya roti gardenia dan high5 pon tidak terkecuali juga ek(patutla sedap ja..nyum3).

awwww..comelnyeww  >.<  ppfttttt....ini kuman ok. Eh,bukan2..kali ni lain sikit,ini ialah larva lalat hijau yang telah di zoom berjuta2 kali.fuuuuuuuuuhhhhhhh......(kenapa tak warna hijau ek?) errr...sila tanya pakar dlm bab ini.
Amacam? teruja tak dengan gambar-gambar comel di atas? Semua makhluk di muka bumi ini hatta kuman sekalipun mempunyai hak untuk hidup dan mempunyai tugas masing-masing dalam menjalankan tanggungjawab di mka bumi Allah ini.Tetapi walaubagaimanapun, sebagai muslim sebelum kita makan, sebut lah nama Allah "bismillahirrahmanirrahim" sebab kuman pernah berjanji dengan Allah bahawa barangsiapa yang menyebut nama Allah sebelum dia menjamah makanan itu, nescaya aku akan hilang @ musnah @ inactive...dan seumpama dengannya..wallahua'lam

p/s: Ribuan terima kasih kepada puma sebab bersetuju menjadi antara penyumbang artikel di Hoi! AMIRUL ARIF..jangan lupa lawat blog dia ni ea..haha promote nih
p/s/s: Pujangga akan mula menulis entri sendiri untuk entri akan datang..TUNGGU!!!

3 Komen Hoi!!!:

putera akram berkata... [Reply]

bila kau mintak KEBENARAN???? gyaahaahahahhahahaha

Pujangga berkata... [Reply]

pffft ko yg soh aku popularkan blog ko kan?

Nick berkata... [Reply]

subhanallah... unik sungguh ciptaan-Nya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...